Onze projecten

iEN ingenieurs werkt als bouwkundig facilitair bedrijf aan een breed scala aan projecten. We hebben ruime ervaring met zowel woningbouw als utiliteitsbouw. Hieronder volgt een greep uit de projecten waaraan iEN ingenieurs heeft mogen bijdragen.

Binnenin De Watercampus.

WaterCampus Leeuwarden

WaterCampus Leeuwarden is het knooppunt van de Nederlandse watertechnologiesector en vervult een sectorverbindende rol voor heel Europa. Voor de uitbreiding van de WaterCampus wenste de Gemeente Leeuwarden daarom op deze prominente locatie een ‘landmark’ met een duurzame en lokale identiteit maar van internationale allure. iEN heeft voor GEAR architectencoöperatie het BIM model gemaakt.

Bekijk dit project
.

Woontorens Tesselschadestraat

Aan de Tesselschadestraat op het voormalige terrein van de Leeuwarder papierfabriek komen drie woontorens. In de eerste fase worden twee woontorens gebouwd van negen bouwlagen hoog met elk 34 appartementen, de appartementen zijn bedoeld voor de verhuur in het hogere segment. In de tweede fase wordt nog een toren gebouwd met 41 koopappartementen, op de onderste laag komt een supermarkt. iEN heeft het BIM model voor de woontorens gemaakt.

Bekijk dit project
.

Brugbedieningscentrum It Swettehûs

Het aan de westkant van Leeuwarden te bouwen Swettehûs wordt de nieuwe centrale voor de bediening van circa 40 bruggen in Fryslân. Naast een werkplek voor brugbedienaars is het gebouw en terrein straks uitvalsbasis voor provinciale vaarwegbeheer en de technische dienst voor onderhoud van bruggen en sluizen. iEN heeft voor GEAR architectencoöperatie het BIM gemaakt.

Bekijk dit project
.

Kadekwartier Leeuwarden

Een nieuwe woonspot tussen de Tesselschadestraat en de Harlingertrekweg op het voormalige terrein van de Leeuwarder papierfabriek. Het terrein heeft nu na jarenlang braak te hebben gelegen zijn bestemming gevonden. iEN heeft het BIM model voor de woningen gemaakt.

Bekijk dit project
.

Droogstapelwoningen Vlieland

Voor het innovatieve droogstapelsysteem van Bouwgroep Dijkstra Draisma maakt iEN ingenieurs een BIM model van het ontwerp dat 1-op-1 naar de fabriek gaat waar de prefab droogstapel onderdelen van de woningen door robots worden gemetseld. Dit plan van Woonfriesland voor 25 droogstapelsysteem woningen ligt op een fantastische locatie aan de rand van het dorp Oost-Vlieland, nabij de vuurtoren.

Bekijk dit project
“iEN is hét bouwkundig facilitair bedrijf dat iedereen in de bouwketen in staat stelt te profiteren van één digitaal ruimtelijk model.”